Specifieke workshops bewegend leren

 
Doel
Een enthousiasmerende impuls op het gebied van bewegend leren voor uw team. Een praktische workshop met volop tips om bewegen in te zetten bij vakken als taal, rekenen en spelling. Dit alles onderbouwd met belangrijke theorie over het nut van bewegen tijdens het leren.

Inhoud
In deze workshop gebruiken we het bewegen in iedere vorm. Naast het bewegen met het hele lijf, zal ook het handelend en spelend leren niet vergeten worden. Vanuit de kennis over de werking van het kinderbrein en de verschillende leerstijlen die kinderen hanteren, wordt er kennis gemaakt met een verscheidenheid aan activiteiten en ideeën om effectief en inspirerend onderwijs te kunnen geven. De workshop zal toegespitst worden op een vakgebied waarin uw school inspiratie kan gebruiken. Na deze workshop is lesgeven en leren nog leuker.

Werkwijze
Er wordt gewerkt met voorbeelden uit de praktijk, waarmee uw team experimenteel aan de slag gaat. Dit zorgt voor inspiratie en ideeën die goed in te passen zijn binnen iedere methode. We bieden workshops bewegend leren toegespitst op:
- taal
- spelling
- rekenen
- woordenschat.
Door het deelnemen aan deze activiteiten zullen de leerkrachten de praktische uitvoering van de geboden theoretische achtergrond ervaren. Deze inspiratie kan direct in de eigen groep worden toegepast.

Opbrengst
- Al uw teamleden kunnen de volgende dag in de klas meteen aan de slag met de opgedane inspiratie en ideeën uit deze bijeenkomst.
- Meer plezier voor leerkrachten en leerlingen tijdens de lessen.
- Door intensiever, actiever onderwijs meer betrokkenheid.
- Tijdsbesparing door meer effectief en doelgericht lesgeven.

Omvang en kosten
Deze workshop wordt op maat voor je ontwikkeld door Jufjuf. Je kunt kiezen uit 1 of 2 dagdelen per workshop. De kosten per dagdeel bedragen 995 euro exclusief btw, inclusief: (telefonisch) intakegesprek, twee enthousiaste workshopbegeleiders uit de onderwijspraktijk, voorbereidingstijd en we brengen allerlei inspirerende materialen voor tijdens de workshop mee.

Verschillende workshops
Deze workshops worden op maat voor je ontwikkeld door Jufjuf. De aangeboden inhoud is geschikt voor schoolteams of voor het gehele kindcentrum.

1. Complete praktische workshop Bewegend leren
Deze workshop wordt toegespitst op een vakgebied naar wens. De kosten per dagdeel bedragen 995 euro exclusief btw. voor maximaal 20 deelnemers. Inclusief intake (in verband met afstand soms telefonisch), twee enthousiaste workshopbegeleiders uit de onderwijspraktijk, voorbereidingstijd en volop inspirerende ideeën en actie tijdens de workshop.

2. Praktische workshop Bewegend leren “kort maar krachtige kennismaking”
Deze workshop stipt de achtergrond en het belang van bewegend leren aan. Middels voorbeelden, praktische tips en ideeën bij het gekozen vakgebied, kunnen de deelnemers de volgende dag aan de slag in de klas. Voor 600 euro exclusief btw. nemen wij het complete team mee en inspireren ze tijdens deze actieve workshop.

3. Workshop Bewegend leren op maat
Deze workshop Bewegend leren wordt aangepast op je specifieke vraag of aansluitend bij jouw dagelijkse praktijk.
Informatie aanvragen