Groepstraining leren leren

Rietje Goosen is gecertificeerd “Ik leer leren” trainer waarin ze leerlingen van groep 8 en brugklassers leren leren.
Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet gaat het leren bij veel kinderen in de brugklas gepaard met stress en tegenvallende resultaten.

Doel
Jongens en meisjes leren hoe te leren. De training is geschikt voor leerlingen van groep 8 en brugklassers maar ook voor jongeren verder in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen. Voor kinderen van groep 8 is het een gedegen voorbereiding op de middelbare school.

Inhoud
De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Kinderen ontdekken alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren.

Werkwijze
De reeks van 5 trainingen wordt gegeven in groepjes. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen met de begeleiders Janneke en Rietje ontdekken de kinderen hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

Opbrengst
Ervaringen van een deelnemer: “Ik heb nu hogere cijfers en weet beter wat ik allemaal kan. Doordat ik nu goed kan plannen ben ik niet meer zo gestrest en heb ik tijd over voor andere dingen.”

Omvang en kosten
5 bijeenkomsten van 1½ uur kosten € 182,50 inclusief het werkboek.
informatie aanvragen