Algemene workshops bewegend leren

 
Doel
Een enthousiasmerende impuls op het gebied van bewegend leren voor uw team. Een praktische workshop met volop tips om bewegen in te zetten bij vakken als taal, spelling en rekenen. Dit alles onderbouwd met theorie over het nut van bewegen tijdens het leren, met als belangrijk uitgangspunt de totale ontwikkeling van het kind.

Inhoud
In deze workshop gebruiken we het bewegen in iedere vorm. Naast het bewegen met het hele lijf, zal ook het handelend en spelend leren niet vergeten worden. Vanuit de kennis over de werking van het brein en de verschillende leerstijlen die kinderen hanteren, wordt er kennis gemaakt met een verscheidenheid aan activiteiten en ideeën om effectief en inspirerend onderwijs te kunnen geven. Na deze workshop is lesgeven en leren weer leuk.

Werkwijze
Er wordt gewerkt met voorbeelden uit de praktijk, waarmee uw team experimenteel aan de slag gaat. Dit zorgt voor inspiratie en ideeën die goed in te passen zijn binnen iedere methode.
Er zijn voorbeelden voor het inoefenen van:
- de woordsoorten
- spellingsregels
- grammatica
- de klok
- lezen
- sommen
- topo etc.
Door het deelnemen aan deze activiteiten zullen de leerkrachten de praktische uitvoering van de geboden theoretische achtergrond ervaren. Deze inspiratie kan direct in de eigen groep worden toegepast.

Opbrengst
- Al uw teamleden kunnen de volgende dag in de klas meteen aan de slag met de opgedane inspiratie en ideeën uit deze bijeenkomst.
- Meer plezier voor leerkrachten en leerlingen tijdens de lessen.
- Door intensiever, actiever onderwijs meer betrokkenheid.
- Tijdsbesparing door meer effectief en doelgericht lesgeven.

Verschillende workshops

Deze workshops worden op maat voor je ontwikkeld door Rietje Goosen, De aangeboden inhoud is geschikt voor schoolteams of voor het gehele kindcentrum.

1. Complete praktische workshop Bewegend leren
Deze actieve workshop neemt je mee in de achtergrond van bewegend leren en zal je volop inspirerende ideeën geven. De kosten per dagdeel bedragen 995 euro exclusief btw. voor maximaal 20 deelnemers. Inclusief, intakegesprek (in verband met afstand soms telefonisch), voorbereidingstijd en twee enthousiaste workshopbegeleiders uit de onderwijspraktijk. Bij meer deelnemers graag vooraf overleg.

2. Praktische workshop Bewegend leren “kort maar krachtige kennismaking”
Deze workshop stipt de achtergrond en het belang van bewegend leren aan. Middels voorbeelden, praktische tips en ideeën kunnen de deelnemers de volgende dag aan de slag in de klas. Voor 600 euro exclusief btw. nemen wij het complete team mee en inspireren ze tijdens deze actieve workshop.

3. Workshop Bewegend leren op maat
Deze workshop Bewegend leren wordt aangepast op je specifieke vraag of aansluitend bij jouw dagelijkse praktijk. Ook is het mogelijk om onze expertise in te zetten voor een inspirerend studiedagdeel voor de gehele stichting. Het maximaal aantal deelnemers is 120 personen. Voor deze dag zetten wij externe deskundigen in om samen met ons iedere deelnemer te enthousiasmeren over bewegend leren.

4. Workshop Bewegend leren individueel
Voor deze workshop kun je je individueel inschrijven. Deze actieve workshop neemt je mee in de achtergrond van bewegend leren en zal je volop inspirerende ideeën geven. Volg Jufjuf op Facebook en Instagram voor actuele informatie over de individuele workshop. Daar communiceren we de data, kosten en locatie.

5. Tweedaagse training Bewegend leren voor leerkrachten

Tijdens deze training nemen we je mee in de achtergrond van bewegend leren. De theorie van de totale ontwikkeling van een kind wordt gekoppeld aan praktische voorbeelden. We verdiepen ons samen in de motorische- en sociale ontwikkeling gekoppeld aan de verschillende cognitieve vakgebieden in combinatie met bewegend leren. Niet als een 'moet' erbij maar juist als vervanging van zittend leren. Door de verdieping die aangebracht is binnen deze training kun je bewegend leren implementeren in je lesprogramma. Bewegend leren maakt lessen inspirerend en effectiever. Lesgeven wordt leuker en bespaart ook tijd. Volg Jufjuf op Facebook en Instagram voor actuele informatie over de workshop en training. Daar communiceren we de data, kosten en locatie.
Informatie aanvragen