Workshop bewegend leren voor schoolteams

Een enthousiasmerende impuls op het gebied van bewegend leren voor uw team. Een praktische workshop met volop tips om bewegen in te zetten bij vakken als taal en spelling. Dit alles onderbouwd met belangrijke theorie over het nut van bewegen tijdens het leren.

Inhoud
In deze workshop gebruiken we het bewegen in iedere vorm. Naast het bewegen met het hele lijf, zal ook het handelend en spelend leren niet vergeten worden. Vanuit de kennis over de werking van het kinderbrein en de verschillende leerstijlen die kinderen hanteren, wordt er kennis gemaakt met een verscheidenheid aan activiteiten en ideeën om effectief en inspirerend onderwijs te kunnen geven. Na deze workshop is lesgeven en leren weer leuk.

Werkwijze
Er wordt gewerkt met voorbeelden uit de praktijk, waarmee uw team experimenteel aan de slag gaat. Dit zorgt voor inspiratie en ideeën die goed in te passen zijn binnen iedere methode. Er zijn voorbeelden voor het inoefenen van:
- de lidwoorden
- spellingsregels
- grammatica
- lezen
Door het deelnemen aan deze activiteiten zullen de leerkrachten de praktische uitvoering van de geboden theoretische achtergrond ervaren. Deze inspiratie kan direct in de eigen groep worden toegepast.

Opbrengst
- Al uw teamleden kunnen de volgende dag in de klas meteen aan de slag met de opgedane inspiratie en ideeën uit deze bijeenkomst.
- Meer plezier voor leerkrachten en leerlingen tijdens de lessen.
- Door intensiever, actiever onderwijs meer betrokkenheid.
- Tijdsbesparing door meer effectief en doelgericht lesgeven.

Omvang en kosten
Deze workshop wordt op maat voor u ontwikkeld door Rietje Goosen en Janneke van Zandbeek. U kunt kiezen uit 1 of 2 dagdelen per workshop. De kosten per dagdeel bedragen € 995,- euro exclusief btw, inclusief: intakegesprek, twee enthousiaste workshopbegeleiders uit de onderwijspraktijk, voorbereidingstijd, materialen tijdens de workshop op maat en de materialenbox waarmee de inspiratie meteen in de praktijk kan worden ingezet.

Materialenbox
Het is mogelijk om een materialenbox te bestellen. Hierin zitten de materialen die bijdragen aan het bewegen. Deze box bestaat onder andere uit:
- 10 kinderspringtouwen
- 10 springelastieken
- 1 groot springtouw
- Stoepkrijt
- Meerdere spellen voor verschillende vakgebieden
- Leesideeën

Informatie aanvragen